Nytt spel med TV inspiration

10.07.2010

Populär TV-serie blir bingospel

Playtechs dotterbolag Virtue Fusion har skapat ett bingospel på temat Blockbuster, det populära frågesportprogrammet från 1980-talet. Blockbuster skapades i USA under tidigt 80-tal, men nådde ännu större framgång på den brittiska marknaden där en inhemsk variant sändes mellan 1983 och 1993.

Det nya bingospelet kommer att gå att spela på Rank Interactive’s Meccabingo.com från och med den 20 juli.

Den som spelar Blockbuster Bingo kommer att få njuta av både musik och välkända element från frågesportprogrammet. Till exempel kommer bingosiffrorna att vara utbytta mot bokstäver placerade på 20 gula hexagoner (sexhörningar).
”Bingospel baserade på ett visst varumärke är bland de mest populära på Meccabingo.com och jag är säker på att Blockbuster kommer att bli ytterligare en succé,” kommenterade Rank Interactives spelchef Angus Nisbet. ”Playtechs Virtue Fusion Alderney har skapat en fantastisk produkt och jag är övertygad om att den kommer bli omtyckt både av programmets fans och av nya spelare.”

Virtue Fusion Alderney har tidigare bland annat skapat Britain’s Got Talent Bingo för Meccabingo.com – ett spel som snabbt blev mycket populärt bland bingosajtens besökare.