Variationer av Bingo


Bingo är ett otroligt populärt spel i hela världen. Kanske beror det på att det är så enkelt att spela men samtidigt spännande. Det många gillar med Bingo är att det är ett så socialt spel och det finns de som tror att Bingo online skulle vara ett undantag. Att spela Bingo online betyder inte att man måste ge upp kompisbiten av Bingo. Det är faktiskt så att online Bingo tillåter just den sociala biten på ett mycket bättre sätt än vad som är brukligt i en vanlig bingohall. Det finns lite olika versioner av Bingo online och det går snabbt att hitta just den variant som passar dig bäst.

75 eller 90 bolls Bingo

I England och Australien spelar man vanligtvis med bingobrickor som är numrerade från 1-90 och det är denna form av Bingo som online kallas för 90 bolls Bingo. I USA är brickorna numrerade från 1 till 75 vilket har gett namnet 75 bolls Bingo. När man spelar 75 bolls varianten så har bingobrickan 25 rutor (5x5). En ruta i mitten är tom och de andra består alltså av nummer mellan 1 och 75. Innan spelet startar bestäms ett mönster som ska skapas och den tomma rutan i mitten funkar som en slags joker. Den som får ihop mönstret först har vunnit.

I 90 bolls Bingo gäller det att få ihop tre mönster på bingobrickan som har tre rader och nio kolumner. Spelet spelas i tre etapper och i den första gäller det att få ihop en horisontell rad för att kunna vinna. I den andra etappen gäller det att få ihop ytterligare en rad och efter denna del fortsätter spelet med en tredje etapp där hela bingobrickan fylld ger det största priset. Denna variant av Bingo är väldigt populär bland engelska spelare online och den ger fina chanser till fler vinnare i ett och samma bingo spel.

Bingo varianter och pengar

Något som kan skilja mellan bingospel är möjligheten till att vinna pengar. Ibland kan man vinna priser i form av presenter istället för kontanter och ibland går det att vinna riktigt mycket pengar. Detta beror givetvis på vilken variant av Bingo man väljer att spela och utbudet online är stort också när det kommer till priser. Vill man ha chans till mycket pengar bör man leta upp en bingo variant med en jackpot. Bingo med jackpot innebär att alla spelare bidrar till en summa pengar som fortsätter att växa tills någon lyckas få Bingo på det vis som krävs för att kunna vinna jackpotten.